ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΖΩΩΝ & ΖΩΩΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΑΜΕΑ

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 13:47

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ & ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΖΩΩΝ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφοράς και Δικτύων Β-41804/4443/13-9-2011 και την Β-276/31/14/30-1-2014 ισχύουν τα παρακάτω για την μεταφορά μικρών κατοικίδιων ζώων και ζώων συνοδείας ΑΜΕΑ με λεωφορεία ΚΤΕΛ ΑΕ : 1) Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος θα πρέπει να επιδεικνύει το διαβατήριο του ζώου ή το βιβλιάριο υγείας, το οποίο να είναι ενημερωμένο τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία.
2) τα ζώα συνοδείας ΑΜΕΑ μεταφέρονται ανεξαρτήτως μεγέθους , δεν τοποθετούνται σε καλάθι αλλά φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.
3) ζώα μη ΑΜΕΑ (μικρά κατοικίδια ζώα) είναι τα ζώα βάρους έως δέκα (10) κιλών, που μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς διαστάσεων 50Χ40X35 εκατοστά και τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών.
4) Τα ζώα αυτά θα τοποθετούνται είτε στο διάδρομο είτε στα κλιμακοστάσια (σκάλες) των λεωφορείων, πλησίον σε κάθε περίπτωση του ιδιοκτήτη τους.
5) Η εγκύκλιος αναφέρεται σε ζώα συντροφιάς και όχι σε ζώα γενικώς, τα οποία έχουν βιβλιάριο υγείας, συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους, όπως αναγράφεται στο βιβλιάριο υγείας και όχι άλλο πρόσωπο και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η μεταφορά ασυνόδευτων κατοικιδίων ή η μεταφορά τους στο χώρο αποσκευών.
Έτσι λοιπόν από Παρασκευή 7/4/2017 ορίζεται και σας κάνουμε γνωστό ότι πλέον στα δρομολόγια των 07:00 Σπάρτη- - Αθήνα και 20:00 Σπάρτη – Πειραιάς – Αθήνα και 10:30 Αθήνα-Σπάρτη και 16:15 Αθήνα – Σπάρτη θα γίνεται μεταφορά μικρών κατοικίδιων ζώων και ζώων συνοδείας ΑΜΕΑ.

Ο αριθμός των επιτρεπόμενων κατοικιδίων στα παραπάνω δρομολόγια είναι δύο (2). Οι εκδότες εισιτηρίων και το προσωπικό κινήσεως πρέπει να ενημερώνουν το επιβατικό κοινό μόλις βγάζει εισιτήριο για το συγκεκριμένο δρομολόγιο ότι υπάρχει περίπτωση να μεταφέρονται ζώα για να εξυπηρετούνται και οι ανάγκες αλλεργικών ατόμων και είναι υπεύθυνοι για την κατάλληλη διευθέτηση των επιβατών εντός του λεωφορείου για να αποφευχθούν παράπονα επιβατών και προβλήματα στον οργανισμό μας.

Για το ΚΤΕΛ Λακωνίας Α.Ε
Ο Πρόεδρος Δ.Σ

ΔΑΜ.ΣΤΑΘΑΚΟΣ

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)